Robin Borneman

Robin-foto-700

Toen de in Oss woonachtige singer-songwriter Robin Borneman in 2012 zijn album ‘HOME’ in eigen beheer uitbracht, schreef hij in de muziekwinkels van Kroese geschiedenis. ‘Home’ was namelijk in het laatste kwartaal van 2012 de op één na best verkochte cd! Alleen de nieuwste cd van Mumford & Sons verkocht beter. Grote namen als Ben Howard, Jake Bugg en Muse liet hij achter zich. Zoiets was met een eigen beheer album nog nooit gebeurd!

In 2013 werd Robin, via een Tom Waits cover op youtube, opgemerkt door de Amerikaanse rockband Trans-Siberian Orchestra. Na een nagenoeg uitverkochte stadiontour in Amerika en Europa in dat eerste jaar mocht hij terugkomen en inmiddels is hij een vaste kracht binnen de band. Afgelopen zomer speelden zij zelfs voor 100.000 man op de beide hoofdpodia (!) van rockfestival Wacken Open Air in Hamburg!

In 2015 was het tijd voor een nieuw hoofdstuk in het leven van Robin Borneman, een nieuw en eigen verhaal. Met deze veelbelovende woorden lanceerde Robin in september 2015 ‘Folklore I’. Het begin van een groots project, want het is het eerste deel van een trilogie. Robin omschrijft ‘Folklore’ als “..Een reis naar het einde van de wereld. Daar waar geen weg meer is. Een hoofdpersoon zonder naam, op zoek naar zijn identiteit, zijn wedergeboorte. Een spirituele ontwaking.” Een zware omschrijving, maar wel één met een hoopvolle boodschap.

Zo ook klinkt Robin’s muziek: soms zwaar, maar ook altijd weer hoopvol, stevig, maar ook met vele momenten van integere rust. De nummers zijn herrezen uit de as van artiesten als 16 Horsepower, Nick Drake, Mark Lanegan, Jim Morrison en talloze klassieke componisten, maar Robin is ook beïnvloed door grote meesters als Tom Waits, Johnny Cash en Bob Dylan. “Voor mij zijn zij de schrijvers van de ziel, van de woorden van weleer. Daarin heb ik mij altijd begraven. En ergens, tussen al die woorden, kan ik nu dan ook eindelijk mijn eigen handschrift lezen.”

bannerwebsite bannerfacebook bannerspotify

Reacties gesloten