The Liquid Machine

TLM-staand

The Liquid Machine pompt harde, groovende rockmuziek. Deze heren klinken alsof je een hap uit een beschuitje motorolie neemt. Het is vies, het kraakt en komt binnen als een stevige, kleverige massa drum- en gitaargeweld die alle radertjes draaiende houdt.

Vanaf het begin dat deze heren samen zaten om te beginnen aan deze band wisten ze hoe het moest worden: Stevige rockmuziek die moet grooven als een tiet. Met dat idee in het achterhoofd begonnen zij in 2011 te schrijven en wonnen zij het jaar daarop verschillende prijzen. Vervolgens speelden zij op verschillende zalen en festivals in aanloop naar het verschijnen van de eerste EP.

Na het verschijnen van EPThe Enginein 2013 heeft The Liquid Machine veel shows gespeeld in het hele land. In 2015 gingen zij met medewerking van Peter Onstein van BigMouth en Merijn van Haren van Navaronede studio in om debuutalbumReprimenda Culpa op te nemen. Dit album heet Reprimenda Culpa (het straffen van zij die fout zitten) en het album vertelt het verhaal van vallen en opstaan, van schuld en boete, recht en onrecht. De tracks laten de lichte en duistere kant van het leven zien. The Liquid Machine blijft daarbij niet op de gebaande paden: vreemde arrangementen, complexe maatsoorten en een tel hier en daar extra verrijken de muziek. Maar de onmiskenbare groove van de band blijft uiteraard staan, versterkt het gevoel van elke song en zorgt ervoor dat de tracks één geheel vormen.

 

 

 

bannerwebsite bannerfacebook bannerspotify

Reacties gesloten