Robin Borneman wint We Want More!

robin-wwmRobin Borneman heeft de finale van het tv-programma We Want More gewonnen!! Hij won het programma met zijn uitvoering van het nummer Soldier On, een cover van Di-rect, en bereikte de finale door de halve finale te winnen met het van Adele bekende James bond thema Skyfall.

Robins deelname aan We Want More verliep uitzonderlijk succesvol. Hij ontving namelijk niet alleen in de halve finale vijf tienen van de jury, maar zette daarna ook de finale met dezelfde vijf tienen op zijn naam. Dit was nog nooit eerder voorgekomen!

De video van Robin’s Soldier On uitvoering is  HIER  te bekijken.

De drie We Want More covers van Robin zijn  HIER  via streaming te beluisteren.

Robin Borneman met vijf tienen door naar finale We Want More

robinwwmlabelsiteAfgelopen zaterdag 10 april stond Robin Borneman in de eerste halve finale van het tweede seizoen van het tv-muziekprogramma We Want More. In de voorronde leverde Robins uitvoering van Leonard Cohens Hallelujah hem al enthousiaste commentaren van de jury en een plaats in de halve finale op. Gisteravond speelde Robin in de halve finale zijn versie van het door Adele gezongen James Bond thema Skyfall. Het enthousiasme van de jury uit de voorronde was deze keer nog groter dan tijdens de voorronde. Alle vijf juryleden gaven Robin een 10 !! Daarmee was Robin de winnaar van de avond en verzekerde hij zich van een plek in de finale die op 24 april a.s. uitgezonden gaat worden.  We Want More is een zangwedstrijd op tv waarbij bands en artiesten een jury moeten zien te overtuigen door te mogen naar de volgende  ronde. De competitie bestaat uit drie rondes, een voorronde, een halve finale en een finale.

Robin’s Skyfall is  HIER  en  ‘Hallelujah’  is  HIER  terug te kijken.

Benedict kondigt met single ‘Sweet Sister’ release nieuwe EP aan

benedict-sweet-sister3000Vandaag, 26 februari, brengt Benedict de nieuwe single ‘Sweet Sister’ uit. Dit is de tweede single die Benedict dit jaar uitbrengt. Half januari werd de track ‘Leave a Light on’ al uitgebracht. Het uitbrengen van ‘Sweet Sister’ valt samen met de aankondiging van de release van een nieuwe EP die op 23 april a.s. uit gaat komen.

“Sweet Sister is een ode aan de broer- en zussenliefde. Een kleine reminder van drie minuten om tijd voor elkaar te maken, naar elkaar te luisteren en samen plezier te maken.  ‘Sweet Sister’ brengt me terug naar de tijd dat ik dit allemaal nog niet wist en ik samen met mijn zus uit het raam hing en naar de sterren keek. We hadden geen idee wat het leven ons zou brengen. Met alle kennis van nu… vergeet niet wat je samen meegemaakt hebt, vergeet niet waar je vandaan komt”.

‘Sweet Sister’ is overal digitaal beschikbaar ( https://songwhip.com/benedict/sweet-sister )

 

Robin Borneman covert Adele

robin-borneman-rolling-in-the-deep_coverTwee weken geleden was Robin Borneman te gast in het TV programma ‘I Can See Your Voice’ op RTL 4 (+/- 1 miljoen kijkers) en zong hij Adele’s ‘Rolling In The Deep’. Zijn zingen maakte veel indruk tijdens het programma en in de dagen na de uitzending ontving hij ongekend veel lovende reacties (o.a. front Algemeen Dagblad). Vandaag, vrijdag 13 november, brengt hij het nummer digitaal uit. Hij heeft er voor de gelegenheid een Live Couch Cover van gemaakt. De video ervan is HIER te zien. Daarnaast is de single overal beschikbaar voor streaming ( LINK ).

Deluxe CD Edition van Benedict – You can tell me nothing that I should nu beschikbaar

8719324129466Vandaag brengen van het debuutalbum ‘You can tell me nothing that I should’ van Benedict de Dleuxe CD versie uit. Benedicht is de nieuwste toevoeging aan ons roster. ‘You can tell me nothing that I should’ is in het voorjaar van dit jaar op Vinyl en Digitaal uitgebracht en ontving in binnen-, en ook buitenland, lovende recensies. ‘You can tell me nothing that I should’  is een afsluiting van een periode van maar liefst twintig jaar waarin Benedict omgegaan is met én betekenis heeft gegeven aan een verbroken relatie, depressies en een ongeval waarbij hij door iemand met een mes in zijn maag gestoken werd. Dat klinkt pittig, is het ook, maar heeft wel iets ongekend moois opgeleverd.

Deze Deluxe versie op Cd bevat twee extra nummers die niet op het Vinyl staan en ook Digitaal niet beschikbaar zijn. Het zijn twee nummers (Finish the Wine en When we were young), opgenomen tijdens een 27Tapes live-sessie.

The Abes debuteren met mooie actie in samenwerking met Record Store Day NL

abes-logo-rondZaterdag 29 augustus is het wereldwijd Record Store Day. Voor de Gelderse 60’s pop band The Abes is dit een speciale dag want tijdens deze Record Store Day zullen 3000 exemplaren van hun debuutsingle ‘Emmylou’ door alle in Nederland aan Record Store Day deelnemende winkels gratis aan hun klanten mee gegeven worden.

The Abes bestaat uit Paul en Roy Abrahams. Paul en Roy zijn broers tegen wil en dank. Tijdens hun vroege jeugd zijn ze altijd aan het ruziën en regelmatig komt het daarbij tot fysiek geweld. Het enige wat ze gemeenschappelijk hebben is dat ze graag naar hun oom Don gaan. Die laat Paul en Roy tijdens die bezoeken veel muziek horen en hen op die manier kennismaken met de geschiedenis van de popmuziek.

Inmiddels wonen Paul en Roy al lang niet meer op hetzelfde adres. Na het verlaten van het ouderlijk huis zien ze elkaar alleen nog op verjaardagen en andere gelegenheden, maar het contact gaat nooit van harte.

Na zijn overlijden erven Paul en Roy de twee gitaren van oom Don. Dit brengt de broers weer bij elkaar en zorgt er zelfs voor dat ze samen muziek gaan maken.  Vanaf dat moment maken de broers frisse en catchy popliedjes waar de geest van én de liefde voor geschiedenis van de popmuziek duidelijk in terug te horen is en hun  oom Don zeker trots op zou zijn.

‘Emmylou’ is een vlot, vrolijk, en positief meezing-nummer en gaat over een Engelsman die droomt over een romance met een in Parijs woonachtige francaise. De clip van de single verschijnt vandaag en vanaf vrijdag is de single overal via streaming te beluisteren.

De clip van Emmylou is HIER te bekijken.

Nieuw in het Roster: Benedict

benedictHet kan naar buiten! Super trots en blij zijn we te kunnen melden dat Benedict de nieuwste toevoeging aan ons roster is. Benedict is het pseudoniem van de in Amsterdam woonachtige Martijn Smits. Bij een eerste luisterbeurt naar de muziek van Benedict valt Smits’ mompelende stem als eerste op. De van melancholie doordrenkte teksten worden veelal gedrapeerd over een donker klinkende piano.

Benedict heeft ingrediënten van zijn favoriete bands en artiesten als Tindersticks, Nick Cave en The National vakkundig geëxtraheerd tot een eigen sound: uitgesproken drumpartijen, filmische teksten en soms hectische synths en gitaarpartijen, verrijkt met strijkers- en blazers-ensembles. Het geheel vormt een prachtig gekleurd herfstbos in oktober wat een gevoel van weemoed oproept.

Het album ‘You Can Tell Me Nothing That I Should’ is een autobiografisch openhartig boekwerk van Benedicts leven. Een mooie eerste kennismaking om lang over na te praten of – beter nog – een aanleiding om een show te bezoeken. Live krijgt het personage Benedict een extra dimensie. Charismatisch en bescheiden een frontman pur sang.

Het album ‘You Can Tell Me Nothing That I Should’ is al enige tijd op vinyl via Vinyl 500 en digitaal beschikbaar, maar zal vanaf 11 september via ons op CD in een Deluxe versie worden uitgebracht. Op deze versie staan twee extra tracks.

Bekijk hier de nieuwe video van het nummer “When we were young”:
https://www.youtube.com/watch?v=mnUAQtMac5E&feature=emb_logo

Website:  https://benedict.amsterdam/
Facebook:  https://www.facebook.com/benedict.amsterdam/
Instagram:  https://www.instagram.com/benedict.amsterdam/
YouTube:  https://www.youtube.com/channel/UCRDOAY89evvBQJsFvTNkFwA

Nieuwe single Bootleg Betty en bekendmaking releasedatum nieuwe album

artwork-mockingbird-gimp-4000Bootleg Betty brengt vandaag, vrijdag 10 juli, haar nieuwe single ‘Mockingbird’ uit. Mockingbird is de tweede single van het nog nieuw te verschijnen album ‘Soul Searching’ en is het vervolg op de single ‘Castles in the Sky’ die begin mei uitgebracht werd.

In het nummer Mockingbird (Engels voor Spotlijster) prijst Bootleg Betty een mockingbird die haar eigen geluid laat horen. Waar een mockingbird normaal gesproken juist wordt geprezen om haar briljante imitaties, is dit nummer juist een eerbetoon aan een mockingbird die haar eigen geluid laat horen en eerbetoon aan de moed en de volharding die er voor nodig is om bij dat eigen geluid te blijven terwijl de wereld haar ervan probeert te overtuigen hoe ze klinken moet.

Vijf jaar geleden bracht Bootleg Betty hun debuut EP ‘Left the Barn’ uit. Dit betekende destijds de geboorte van ons label. Op basis van deze EP hebben de dames de afgelopen jaren een goed gevulde live-agenda kunnen opbouwen. Na een paar jaar krijgt de band het verlangen om ook weer met nieuw werk aan de slag te gaan. De band schrijft nieuwe nummers en aan het begin van dit jaar nemen de Betties, samen met producer Sebastiaan van Bijlevelt, hun intrek in de Galloway Studio in Nijmegen. Daar werkt Bootleg Betty aan ‘Soul Searching’ hun nieuwe, eerste full length, album. Op ‘Soul Searching’ blijft de band trouw aan hun oude, catchy roots sound maar voegen ze er frisse en eclectische invloeden aan toe.

Het uitbrengen van het ‘Soul Searching’ album staat gepland voor vrijdag 23 oktober. De dag daarna zal in Brebl, in thuisstad Nijmegen, de albumrelease gevierd worden.