Rood Adeo doorbreekt na jaren van stilte met eerste deel van tweeluik

rood-adeo-kroese-recordsMaandag 29 oktober a.s. brengen wij het door Rood zelf samengestelde album ‘Voluntary Intakes’ uit. Het album is het eerste deel van een tweeluik en bestaat uit zowel oude als nieuwe nummers. De officiële albumrelease is in het sfeervolle Fort Lent, de dag ervoor, op zondag 28 oktober.

Gedurende de periode 1997-2012 brengt Rood Adeo met NATD op verschillende labels (o.a. Challenge Records/Polygram, NWR/EMI en Supertracks) acht voortreffelijke en overal meer dan goed ontvangen albums uit. Na 201- doet Rood het in verband met gezinsuitbreiding bewust rustiger aan en speelt hij zo nu en dan nog  uitgelezen (inter)-nationale podia als het Nationaal en Internationaal Film Festival, De Parade, Jazz in Duketown, het Baltic Song Festival, Sopot International Songfestival, Wroclaw Theatre Festival en tijdens de afsluiting van de Erneuerbare Energie Tagung in Berlijn.

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan: vanaf 2015 werkt Rood gestadig aan een nieuw werk. Het schrijven van het nieuwe materiaal combineert hij met het verdiepen in ouder werk. In najaar 2018 levert dat Voluntary Intakes op, een door Rood zelf samengestelde hybride cd met nieuwe en eerder verschenen songs. Het album bevat maar liefst zeventien nummers en is het eerste deel van een muzikaal tweeluik. Het tweede deel wordt in 2019 ook via Kroese Records uitgebracht.

De presentatie van het album Voluntary Intakes vindt plaats op 28 oktober om 15.00 uur 2018 in Fort Lent. Deze muzische vesting vormt bij uitstek het decor voor dit exclusief concert, een luistersessie en een meet-and-greet rond fenomeen Rood Adeo.

Entreekaarten voor de albumpresentatie zijn verkrijgbaar in onze beide winkels en online via de ticketsite Ik Ben Aanwezig.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten