Robin Borneman kondigt laatste deel Folklore trilogie aan

300-robin-borneman-folklore-3-cradle-treeVandaag, vrijdag 30 november, kondigt Robin Borneman de release van zijn nieuwe album ‘Folklore III: The Cradle Tree’ aan.  Met deze release voltooit Borneman zijn ambitieuze ‘Folklore’ drieluik. ‘Folklore III: The Cradle Tree’ zal vrijdag 22 februari uitkomen. Het album is vanaf die dag op CD, op vinyl (als LP+CD) en via alle digitale platforms beschikbaar. Het album wordt dezelfde avond gepresenteerd in Doornroosje, Nijmegen. Ter ondersteuning van de aankondiging is vandaag ook de eerste Folklore III single ‘Love shall be my Song’ digitaal uitgebracht.

Net als deel I (2015) en deel II (2017) van het veelomvattende folk-/roots-project, staat ook het aanstaande album bol van de symboliek. Het completeren van de trilogie en de inhoud van het afsluitende deel loopt parallel aan de huidige ontwikkelingen in Bornemans ersoonlijke leven. “Lang ben ik wars geweest van de liefde. Niet de liefde voor vrienden en familie, maar de intieme liefde voor een vrouw. Dat obstakel is nu ook in mij afgebrokkeld, en dat viel allemaal in lijn met de boodschap die ik op dit album verkondig: de hoofdpersoon heeft zijn geliefde gevonden en samen gaan ze een prachtig maar zeker einde tegemoet. De subtitel ‘The Cradle Tree’ (oftewel ‘De Wiegeboom’) is de boom van leven en dood en een symbool voor de tijd die geeft en neemt”, duidt Borneman de overeenkomst.

De songs op ‘Folklore III: The Cradle Tree’, opgenomen in de studio van Wouter Budé met bevriende muzikanten van o.a. Navarone, zijn compacter dan die op de twee voorgangers. Het zijn liedjes met een duidelijke kop en staart. De muziek is nog steeds filmisch, maar heeft een toegankelijker geluid en een bijpassende boodschap. De hoofdpersoon in het verhaal heeft een avontuur beleefd, een strijd gestreden, en belandt nu in een fase van bezinning en rust. Het is, behalve de eindfase van dit muzikale epos, tevens de slotfase van zijn leven. Het einde van de Folklore trilogie. 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.