Nieuw in het Roster: Benedict

benedictHet kan naar buiten! Super trots en blij zijn we te kunnen melden dat Benedict de nieuwste toevoeging aan ons roster is. Benedict is het pseudoniem van de in Amsterdam woonachtige Martijn Smits. Bij een eerste luisterbeurt naar de muziek van Benedict valt Smits’ mompelende stem als eerste op. De van melancholie doordrenkte teksten worden veelal gedrapeerd over een donker klinkende piano.

Benedict heeft ingrediënten van zijn favoriete bands en artiesten als Tindersticks, Nick Cave en The National vakkundig geëxtraheerd tot een eigen sound: uitgesproken drumpartijen, filmische teksten en soms hectische synths en gitaarpartijen, verrijkt met strijkers- en blazers-ensembles. Het geheel vormt een prachtig gekleurd herfstbos in oktober wat een gevoel van weemoed oproept.

Het album ‘You Can Tell Me Nothing That I Should’ is een autobiografisch openhartig boekwerk van Benedicts leven. Een mooie eerste kennismaking om lang over na te praten of – beter nog – een aanleiding om een show te bezoeken. Live krijgt het personage Benedict een extra dimensie. Charismatisch en bescheiden een frontman pur sang.

Het album ‘You Can Tell Me Nothing That I Should’ is al enige tijd op vinyl via Vinyl 500 en digitaal beschikbaar, maar zal vanaf 11 september via ons op CD in een Deluxe versie worden uitgebracht. Op deze versie staan twee extra tracks.

Bekijk hier de nieuwe video van het nummer “When we were young”:
https://www.youtube.com/watch?v=mnUAQtMac5E&feature=emb_logo

Website:  https://benedict.amsterdam/
Facebook:  https://www.facebook.com/benedict.amsterdam/
Instagram:  https://www.instagram.com/benedict.amsterdam/
YouTube:  https://www.youtube.com/channel/UCRDOAY89evvBQJsFvTNkFwA

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten