‘Nieuw’ bij Kroese Records: La Tres illustre Compagnie du Chat Noir

8719324129978Dit is een erg fijne toevoeging aan het roster van ons label, want een aantal mensen die onderdeel uitmaken van deze illustere zwarte katten kennen we al een tijdje. De eerste release op het label was van Bootleg Betty, waar Chat Noir zangeres en gitariste Imke Loeffen destijds nog onderdeel van uitmaakte. Daarnaast zijn via ons ook de soloprojecten Dan Hair en Marinus G. de Valk het levenslicht mogen zien. Ook niet te vergeten is de geniale kersthit ‘Lucky You’ van het duo Dead By Christmas waar Dan Hair dan ook weer deel van uit maakte. Eigenlijk was het dan ook niet meer dan logisch dat La Tres illustre Compagnie du Chat Noir nu ook onderdeel gaat uitmaken van de familie.

Vrijdag 31 januari verschijnt van het chansoncollectief La Très Illustre Compagnie du Chat Noir een fonkelnieuw album, Extraordinaire genaamd. Waar voorganger La Vendange (201) nog doorspekt was van invloeden als Jacques Brel, Leonard Cohen en Tom Waits, is op de langverwachte opvolger Extraordinaire het tempo behoorlijk opgeschroefd. Met instrumenten als de zingende zaag, de darbuka (of is het nou een doumbek?), de trombone en de tuba is de bezetting evenredig gegroeid met de mate waarin het geluid rijker is geworden. De basis is nog altijd het traditioneel Franse van de accordeon, de contrabas, de akoestische gitaar en de piano, maar waar het voorheen alleen de klarinet, trompet, saxofoon en cello waren die het palet kleurden zijn er nu dus meer mogelijkheden en klinkt de band voller en grootser dan ooit. Extraordinaire verschijnt op CD en zal via vrijwel alle digitale streamingplatformen digitaal beschikbaar zijn.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten