Marinus G. de Valk

MarinusGdeValk

Het gaat niet goed met Marinus G. de Valk. Maar hij weet ook: uit doffe ellende kun je vaak de mooiste liedjes herleiden. Bovendien weet hij zijn misère aardig te relativeren en kan hij smakelijk lachen om zijn eigen tekortkomingen. De Valk heeft zijn beslommeringen weten te vangen in een twaalftal liedjes, dat tezamen een lo-fi album vormt: Het Leven in Lage Kwaliteit.

Marinus G. de Valk is geen echte muzikant. Hij kan gemiddeld pianospelen en kent slechts een paar akkoorden op de akoestische gitaar van zijn ex-vriendin. Maar dat weerhoudt hem nergens van. Met voorbeelden als Townes van Zandt en Alex Roeka heeft hij genoeg bewijzen om te weten dat je met weinig middelen ook heel veel kunt zeggen. De teksten zijn namelijk zijn sterkste troef. Spelend met rijm en metrum weet hij treffend te verwoorden wat hem zoal bezighoudt, of wat hem tot zijn grote spijt niet bezighoudt.

Het Leven in Lage Kwaliteit is een intieme, gortdroge blik in het hoofd van deze zonderlinge man. Er staan oprechte liedjes op met een harde kern van waarheid, maar met ruimte voor een glimlach. Nietsontziend, ontwapenend, rafelig, maar ook stilistisch geperfectioneerd.

 

 

bannerwebsitebannerspotifybannerfacebook

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.