Shaemless

shaemlessIn 2009 klommen Daan Sturm en Tom Brouwers als 12-jarige jongetjes de trap op naar de zolder van Cyril Rommens om daar eens flink herrie te gaan maken! Een paar repetities later schreven ze zich in voor de Nijmeegse bandcompetitie Rock `n Roll Jonkies. Hoewel deze niet werd  gewonnen, wisten de drie zich met hun -toen nog schattige uitstraling- en heftige nummers een plek te veroveren in de Nijmeegse muziekscene.

Drie baardharen en een hoop repetities verder besloten de jongens in juli 2012 om hun zelf geschreven songs op te nemen in studio Barbarossa. Zo verscheen de eerste EP van Shaemless.  ‘De naar de band zelf vernoemde plaat is catchy en laat duidelijk horen dat in het bijzonder Daan en Tom bijzonder goed op elkaar zijn ingespeeld. De twee gitaristen spelen een smerig stukje blues- en slidegitaar, maar rocken ook als het moet’, aldus 3voor12 Gelderland.

Na de release van de Shaemless ep volgden al snel de nodige optredens in Nijmegen en omstreken. Tijdens deze optredens blijkt meer en meer dat Shaemless live het best tot zijn recht komt. Hard, energiek en vooral recht in your face dendert de band door haar setlisten heen en laat ze een spoor van enthousiaste fans en positieve recensies achter. Volgens Ugenda, de Cultuuragenda van Nijmegen en omstreken, is ‘Shaemless schaamteloos lekker’.

Zo maakte de band zich op voor inschrijving van de Roos van Nijmegen 2015. Over de voorronde in 2015 schreef 3voor12 Gelderland o.a. : ‘De afwisseling tussen tempo en volume zitten goed in elkaar en voelen professioneel. Shaemless doet zijn ding alsof het nooit anders geweest is en het moge duidelijk zijn; als overall performance springt Shaemless met kop en schouders boven zijn voorgangers uit.’ Zo ging de band  door naar de finale en wist Shaemless, ondanks de sterke concurrentie zowel de Publieksprijs als de Eerste prijs te winnen!

Als Roos-winnaar speelde de band in het voorprogramma van De Dijk in Doornroosje, tijdens de Vierdaagse op het Valkhoffestival en werd Shaemless uitgenodigd om Gelderland te vertegenwoordigen in de Melkweg in Amsterdam voor de SENA PopNL-award.

bannerwebsitebannerfacebook bannerspotify

Reacties zijn gesloten.