Saint Charlie

saint charlie kroese recordsMuziek is heilig in de wereld van Saint Charlie. De vier ambitieuze heren uit Nijmegen maken atmosferische indie-rock. Spacy als het kan, in your face als het moet. Hun sound ligt ergens tussen bands als Foals, Tame Impale en Kings of Leon. Hun liedjes zijn een aanstekelijke wervelwind aan riffs en grooves, een mix van reflecties op de maatschappij van vandaag en persoonlijke vragen, altijd dansbaar en meestal meeslepend.

In 2015 bracht de band geheel in eigen beheer hun debuut EP Drowning Eyes and Dirty Dancing uit. De single Hold On Tight van deze EP bereikte de #1 positie in de Free40 IndieChart van IndieXL. Een succesvolle releaseshow kreeg gevolg met optredens door het hele land in o.a. Paradiso (Amsterdam), Merleyn (Nijmegen) en Altstadt (Eindhoven). In de zomer 2016 is Saint Charlie op tour geweest met TREK Festival, en hebben ze gespeeld in parken van de grootste Nederlandse steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Maastricht.

Afgelopen zomer heeft de band in de studio doorgebracht om hun debuut album op te nemen. Voor dit album heeft Saint Charlie samengewerkt met topproducer Guido Aalbers (GieSound), internationaal bekend om zijn produceer- en mix-kwaliteiten. Hij werkte onder andere mee aan (live) producties van Coldplay, Muse, Queens of the Stone Age en andere bekende bands. Muzikaal heeft de band een gedefinieerde sound met veel breedte als uitgangspunt genomen voor het album.

De planning is dat het debuutalbum in maart 2017 gaat verschijnen.

bannerwebsite bannerfacebook bannerinstagram

Reacties zijn gesloten.