Raw Flowers

Raw Flowers Kroese Records ‘Hoop en troost voor teleurgestelde progressieven en instant bevrediging voor de melancholieken. Hier zijn Raw Flowers!’ Die gebruiken we nog eens, dacht de Achterhoekse gitaarband, toen ze werden aangekondigd door de uitzinnige presentator. Bij dezen dus.

Gitarist Paul Diersen en frontman Lawrence Mul – die een gemeenschappelijke liefde voor garage, classic rock, protopunk en murder ballads delen – richten Raw Flowers in laat 2012 op. Liedjes met elementen uit die genres moeten er komen. Zolderkamersessies – ideetjes heen en weer kaatsen – blijken de methode en algauw hebben de twee mannen materiaal genoeg voor ‘the big picture’. De band, die daarna gecompleteerd wordt door Ilja Vaags en Clemens Mul, staat bekend om hun energieke shows op festivals, poppodia, kroegen en zalen door het hele land. In 2014 komt de titelloze en goed ontvangen debuutplaat uit op vinyl, gevolgd door de singles Pharaoh’s Blues en Semper Fi. Opdat de kerstening wordt doorgezet, met kloten natuurlijk.

Het is even rustig in 2016 en er wordt afscheid genomen van soulbrother Clemens Mul, maar nu zijn ze terug! Met meesterbrouwer en voorproever Raymond Grevink op bas is het beest weer hongerig. It needs to feed.

No Time Like the Present

Het nieuwe album heet No Time Like the Present en verschijnt op vrijdag 1 september op vinyl, op CD en digital. Raw Flowers trekt hierop de lijn van het debuutalbum uit 2014 door: melodieus gitaarwerk vervlochten met de verhalende vocalen. Soms onderhuids, dan weer meedogenloos in je gezicht. Een rauw divers geluid geoogst uit ‘the melting pot that’s called rock ‘n roll’. Het swingt, het zweeft, het vloeit en schuurt.

Het album is in de eerste helft van 2017 opgenomen en gemixed door Roy Klein Entink in studio Roy’s Kitchen in Kotten en vervolgens gemastered door Jarno Volman (Gold Soundz Mastering, Nijmegen).

bannerwebsitebannerfacebookbannerspotify

 

Reacties zijn gesloten.