PennyLeen

pennyleenBij PennyLeen is de muziek er met de paplepel ingegoten. Opgroeiend in een muzikaal gezin wist ze zeker dat ook zij de muziek in zou gaan. Al op haar vijftiende was ze saxofoon gaan spelen en leerde ze Hans Dulfer kennen, die haar mentor werd. In zijn band leerde ze soleren en improviseren. Ook werkte ze daarnaast samen met een keur van andere artiesten, waaronder ook met Kaz Lux.

In de loop der jaren ontwikkelde PennyLeen zich tot veel maar dan een saxofoniste. Ook het schrijven van teksten en melodieën bleek haar goed af te gaan. Ook in de muzikale stijl is duidelijk een ontwikkeling te zien. Ze begon haar carière in het funk-, soul- en jazzcircuit, maar inmiddels is ze uitgegroeid tot een allround singer-songwriter die zich niet conformeert aan welke muziekstijl dan ook. PennyLeen maakt muziek. Haar eigen muziek.

PennyLeen schrijft haar nummers zelf en haalt haar inspiratie uit het leven en de liefde “Een onuitputtelijke bron. Ik schrijf heel autobiografisch, maar dat wil niet zeggen dat ik alles zelf heb meegemaakt. Het kan ook zijn dat ik ervaringen van anderen vertolk. Ik verwerk er wel mijn eigen gevoelens in.”

bannerfacebook bannerspotify

Reacties zijn gesloten.