Over Kroese Records

Logo Kroese RecordsIn het voorjaar van 2015 zag het Kroese Records platenlabel het levenslicht.  Passie voor muziek en het creëren van een platform voor de bands, daar gaat het om volgens Kroese Records-oprichter Henk Visser: “Het doel is om, samen met de bands en de artiesten, hun muziek, de doelstellingen en wat ze bereiken naar een hoger niveau te helpen. Daar willen we hen graag actief bij ondersteunen.  Met onze kennis, ervaring, connecties en ons enthousiasme hopen we de carrière van onze bands een positieve impuls te kunnen geven”.

 

 

Eerste release: Bootleg Betty EP op Record Store Day 2015
Op Record Store Day 2015 start Kroese Records met de eerste release, ‘Left the Barn’, de debuut-ep van de all female rootsband Bootleg Betty wordt dan 10″ vinyl en cd uitgebracht.

Het vervolg
Na Bootleg Betty release komen er vrij snel meer acts bij het label. Onder andere Einfach Kurt, Robin Borneman, Shaemless, Juneville,  The Shady Greys, Black Top, PennyLeen, Dan Hair,  Rood Adeo en Benedict gaan de samenwerking met ons aan. Voor een overzicht van alle Kroese Records releases kun je op deze pagina terecht.

Voor het kopen van een album van één van onze bands of artiesten, vind je op de site van onze winkel een speciale Kroese Records pagina met daarop alle verkrijgbare CD’s  en LP’s die we uitgebracht hebben.

Wat we doen
De aanleiding om Kroese Records te beginnen is altijd geweest om bands te ondersteunen. In de loop van tijd werd duidelijk dat verschillende bands en artiesten verschillende vormen van ondersteuning en samenwerking nodig hebben. Dat heeft ertoe geleid dat we momenteel op meerdere manieren met bands en artiesten samenwerken. Momenteel denken en helpen we mee  op de volgende gebieden:
– opzetten van ‘de basis’,
– opzetten releaseplan en -releaseplanning (digitaal en fysiek),
– digitale distributie,
– fysieke distributie,
– band-, artiestmanagement

Consult
Ook bands of artiesten die geen onderdak bij het label hebben en bijvoorbeeld graag zoveel mogelijk in eigen beheer doen, kunnen aankloppen voor vragen over één of meerdere van de hierboven bij ‘Wat we doen’ genoemde onderdelen. Dit kun je het beste doen door via een  mail  contact op te nemen.

Reacties zijn gesloten.