Kroese Records

Logo Kroese RecordsIn het voorjaar van 2015 zag het Kroese Records platenlabel het levenslicht.  Passie voor muziek en het creëren van een platform voor de bands, daar gaat het om volgens Kroese Records-initiator Henk Visser: “We zullen met het label geen bakken goud verdienen. Daar gaat het niet om. Het gaat om een wisselwerking met de artiesten, waarbij de muziek en de doelstelling hen naar een hoger niveau te helpen, centraal staat.  Met onze kennis, ervaring en connecties en ons enthousiasme hopen we de carrière van onze onze bands een positieve impuls te kunnen geven”.

Eerste release: Bootleg Betty
Kroese Records start met de debuut-ep Left the Barn van de Nijmeegse all women band Bootleg Betty. De ep heeft invloeden van pop, rock ‘n roll, country en rockabilly. Liefst spelen ze in een rokerige, vuige kroeg waar de versterkers kraken en het zweet van de muren druipt. Gitariste Imke Loeffen. “We hebben ons driemaal in de rondte gewerkt voor deze ep, aangezien we alles zelf doen. Boekings, artwork, website, promo, rechten. We zijn de samenwerking met Kroese Records aangegaan omdat we graag willen dat dit plaatje dan ook zo veel mogelijk geluisterd en gedeeld wordt. Met de steun van Kroese Records als ambassadeur en adviseur hopen we nog meer mensen te kunnen laten horen waar wij zo trots op zijn.”

Start: Record Store Day 2015
Op Record Store Day 2015 zal het nieuwe label en de eerste release worden gevierd. Die dag brengt Bootleg Betty officeel haar debuut-ep Left the Barn uit op vinyl en cd en zal het plaatje verkrijgbaar zijn in alle muziek- en webwinkels van Nederland. Ter viering hiervan speelt de band een instore-optreden in zowel Kroese Arnhem als Kroese Nijmegen. Op zaterdag 25 april werd de ep officieel gepresenteerd tijdens volledige show in een uitverkocht Merleyn, Nijmegen.

Reacties gesloten