February Moon

febmoon-persfotoFebruary Moon is een uit zes muzikanten bestaande indie folk postrock band. Hoewel ze allemaal uit de omgeving van Nijmegen komen, hebben ze elkaar op het conservatorium in Enschede.

Hun muziek refereert aan hedendaagse bands als Daughter, Other Lives, Sigur Rós en zelfs ook zo nu en dan Björk, maar naast deze aansprekende referenties vindt February Moon moeiteloos de ruimte voor hun eigen plek, hun eigen geluid. Ze doen dit door de eigenzinnige opbouw van hun nummers en door de zangpartijen die het ene moment breekbaar, liefjes en dromerig maar het andere moment fel, bezwerend en erg intens klinken.

In hun muziek neemt February Moon je mee op een emotionele reis. De inspiratie voor deze reis vindt de band in verloren liefdes en uit het oog verloren vrienden en dierbaren. In de songs uiten zij hun ervaringen en hun groeipijnen in enerzijds erg breekbare en kwetsbare, maar anderzijds ook in heftige en bombastische klinkende momenten. February Moon klinkt altijd emotioneel, en altijd intens. Dat kan ook niet anders. February Moon maakt namelijk muziek met hun hart en, vooral ook, vanuit hun hart. In de muziek vinden zij de bevrijding en de troost en delen dat met hun publiek. February Moon ervaar je hierdoor als een krachtige herfststorm die, ondanks haar heftigheid, een sterk gevoel van geborgenheid achterlaat.

In 2016 won February Moon de prestigieuze Roos van Nijmegen. Daarna is de band aan het werk gegaan met hun debuut-ep. Behalve één track, die ze in de Bigmouth studio in Nijmegen opgenomen hebben, hebben ze deze ep helemaal zelf opgenomen en zelf geproduceerd en gemixt. Daarna is de ep door Geoff Pesche (o.a. ook Dire Straits, Pulp, Daughter en Radiohead) gemasterd in de Abbey Road Studios. De ep heet ‘All we ever do’ en is op 10 febrauri 2017 gereleased.

bannerwebsite bannerspotifybannerfacebook

Reacties zijn gesloten.