Arnhemse The Heat de tweede band op Kroese Records

the heatVanaf vandaag mogen we bekend maken dat het uit Arnhem afkomstige The Heat de tweede band is die zijn nieuwe album via Kroese Records gaat uitbrengen. The Heat maakt op de sixties en begin seventies geïnspireerde bluesy en psychelische garagerock en timmert al enkele jaren in het live-circuit stevig aan de weg. Tot nu toe heeft The Heat alleen nog maar een vier tracks tellende ep, getiteld 7″, uitgebracht, maar deze dateert alweer van 2012. Meer dan hoog tijd dus voor nieuw werk! Dat gaat nu komen in de vorm van de Matatoro ep.

De ep bevat vijf nieuwe, eigen nummers en is opgenomen in de studio van Pablo van de Poel van Dewolff. Zoals dat hoort bij de vintage klinkende garagerock van The Heat zijn alle nummers daarbij analoog opgenomen. De ep komt alleen uit op vinyl en zal worden geperst op 10″ rood vinyl.  De hoes wordt door de band helemaal zelf gedrukt met een handgemaakte houtsnede van kunstenaar Paco Kamil.

De Matatoro ep zal officieel op vrijdag 19 juni uitkomen. Die avond is dan ook de officiële releaseparty in Luxor Live (klik HIER voor tickets). Zaterdag 13 juni speelt The Heat als voorproefje live in de winkel van Kroese in Arnhem.

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.