Saranne steekt met single Duivels het vuur van haar nieuwe EP aan

duivelsDrie jaar en één week na de release van haar album ‘Dagen dat het anders gaat’ brengt Saranne haar nieuwe single Duivels uit. Duivels is de eerste single die in de aanloop van haar dit voorjaar te verschijnen EP ‘Wie ben je dan?’ uitgebracht wordt.

De titel van Sarannes vorige album had niet toepasselijker kunnen zijn: het album werd net voor het uitbreken van de corona-pandemie uitgebracht en alle seinen die op groen stonden, gingen op rood. Na zoeken, balanceren, vloeken en vinden komt Saranne nu weer met nieuw werk.

De single Duivels gaat over de donkere kant in jezelf. Het gaat over de verleiding van het slechte en het vertrouwen in het goede. Verdwalen tussen deze twee uitersten, dat is mens zijn en met een knipoog naar Goethes Faust, gaat dit nummer vooral over het koesteren van die duivel in jezelf. Speel dat spel met die verleiding en laat je af en toe helemaal gaan. Wanneer er ruimte is om te verdwalen, vind je de juiste weg vanzelf.

Het nummer werd, net als de anders nummers op de EP, opgenomen in de studio van Gabriël Peeters.

De release van de ‘Wie ben je dan‘ EP is op vrijdag 24 maart. De presentatie zal zondag 26 maart gehouden worden in de Thiemeloods, Nijmegen.

Klik op deze link om naar ‘Duiveles’ te luisteren’.

Side Three EP van Poor Man Richie nu uit

8719324129701Vandaag, vrijdag 24 juni, heeft Poor Man Richie hun onlangs aangekondigde Side Three EP uitgebracht. De Side Three EP is een vervolg op én grijpt terug op Poor Man Richie’s debuutalbum Your Mind is like Mine. De EP bestaat uit vijf nieuwe tracks die qua sound naadloos op het debuut aansluiten. Warm aanbevolen voor liefhebbers van ‘sophisticated pop’ in de lijn van bijvoorbeeld Steely Dan en Young Gun Silver Fox.

De Side Three EP is verkrijgbaar op CD en via  alle streamingsdiensten.

Nieuw: Poor Man Richie!

poor-man-richie-4amMooi nieuws, nu bij, met en via Kroese Records: Poor Man Richie. Poor Man Richie is de band van Derrick van Schie en Niels Verweij. Van Schie en Verweij maakten eerder al samen muziek in bands als The Jaydees en Wealthy Beggar. Eind 2020 bracht Poor Man Richie, net voor de wereld door een hardnekkig en makkelijk overdraagbaar virus op slot ging, het debuutalbum ‘Your Mind is like mine’ uit.  Het album klinkt als een geslaagd huwelijk tussen Steely Dan en Young Gun Silver Fox. Nu in 2022 wordt er weer vol enthousiasme aan nieuw materiaal gewerkt. Het eerste resultaat daarvan is de vandaag uitgebrachte single ‘4AM’. Het is de voorloper van een binnenkort uitbrengen EP.

Klik op de link door om 4AM te beluisteren:  songwhip.com/poormanrichie/4am

Nu uit, Rood Adeo – Worn Love

worn-love-cover-artVandaag, vrijdag 24 september, brengt Rood Adeo zijn nieuwe album Worn Love uit. Na de 2018 release van Voluntary Intakes is Worn Love het tweede album van Rood Adeo dat wij samen met uitbrengen. Zoals Rood Adeo, Rood voor intimi, lopen er tegenwoordig niet zoveel rond op deze aarde. Zowel als artiest, als als persoon. Zijn muziek kan als pop gecategoriseerd worden, maar het is veel meer dan dat. Zijn songs ademen een brede liefde én kennis van de grote muzikale genres. Dit zorgt voor een grote diversiteit en vooral een oeuvre dat niet echt meer van deze tijd is, maar wel als 100% tijdloos bestempeld mag worden.

‘Worn Love’ is het partneralbum van het eerder verschenen ‘Voluntary Intakes’. Samen vormen de albums een tweeluik van 31 tracks waarmee Rood nieuwe nummers samen voegt met eerdere opnames en enkele live-uitvoeringen.

Vanaf vandaag is het album op CD en via streaming beschikbaar.

Benedict op NPO2 bij The Ballroom

ballroom-benedictVandaag, zaterdag 7 augustus, is Benedict te horen en te zien in The Ballroom,  het nieuwe tv-programma van Jan Douwe Kroeske. In het programma vertellen popmuzikanten en theatermakers wie ze zijn en laten ze zien en horen wat ze maken. De opnames vonden 28 mei j.l. plaats in de voormalige Avro-Studio’s in Hilversum. Op de derde verdieping bevindt zich daar een ouderwetse opnamestudio met een akoestische ballenwand. Vandaar de naam ‘The Ballroom’. Presentator Jan Douwe Kroeske praat met Benedict en er worden vijf nummer gespeeld.

De Benedict uitzending is HIER terug te kijken.  

Nieuwe single Robin Borneman nu uit

robin-borneman-rememberVanaf vandaag is ‘Remember’ , de nieuwe single van Robin Borneman uit en via alle platforms beschikbaar.  ‘Remember’ is een positief nummer met een hoopvolle boodschap: In iedere dag (even the bad ones) zit wel een mooi of leerzaam moment, waard om je te herinneren. Daarom: Koester iedere dag! Robin laat in deze nieuwe stijl een meer electronisch geluid horen, maar tapt ook nog uit zijn folk/indie-vaatje, nu aangevuld met een War On Drugs-achtige gitaarpartij.

Robin’s carrière kreeg een kickstart in 2013 toen hij werd ontdekt door de Amerikaanse stadion-rockband ‘Trans-Siberian Orchestra’ waar hij sindsdien elk jaar mee tourt in de VS. Ondertussen bouwde hij thuis in Nederland aan zijn eigen verhaal, en bracht maar liefst 5 albums uit vol met conceptuele, filmische folkmuziek. Hij bewees hiermee extreem breed te kunnen performen; van kleine intieme akoestische settings tot de grootste stadions en festivals ter wereld. Begin dit jaar won hij de TV-zangwedstrijd ‘We Want More’ op SBS6 en bereikte hij een breder publiek in zijn thuisland. In lijn met die grote stap komt hij nu met een nieuw, groot geluid.

Nu ‘Remember’ beluisteren?  Klik HIER om naar je eigen streamingsdienst te gaan.

 

Robin Borneman wint We Want More!

robin-wwmRobin Borneman heeft de finale van het tv-programma We Want More gewonnen!! Hij won het programma met zijn uitvoering van het nummer Soldier On, een cover van Di-rect, en bereikte de finale door de halve finale te winnen met het van Adele bekende James bond thema Skyfall.

Robins deelname aan We Want More verliep uitzonderlijk succesvol. Hij ontving namelijk niet alleen in de halve finale vijf tienen van de jury, maar zette daarna ook de finale met dezelfde vijf tienen op zijn naam. Dit was nog nooit eerder voorgekomen!

De video van Robin’s Soldier On uitvoering is  HIER  te bekijken.

De drie We Want More covers van Robin zijn  HIER  via streaming te beluisteren.

Robin Borneman met vijf tienen door naar finale We Want More

robinwwmlabelsiteAfgelopen zaterdag 10 april stond Robin Borneman in de eerste halve finale van het tweede seizoen van het tv-muziekprogramma We Want More. In de voorronde leverde Robins uitvoering van Leonard Cohens Hallelujah hem al enthousiaste commentaren van de jury en een plaats in de halve finale op. Gisteravond speelde Robin in de halve finale zijn versie van het door Adele gezongen James Bond thema Skyfall. Het enthousiasme van de jury uit de voorronde was deze keer nog groter dan tijdens de voorronde. Alle vijf juryleden gaven Robin een 10 !! Daarmee was Robin de winnaar van de avond en verzekerde hij zich van een plek in de finale die op 24 april a.s. uitgezonden gaat worden.  We Want More is een zangwedstrijd op tv waarbij bands en artiesten een jury moeten zien te overtuigen door te mogen naar de volgende  ronde. De competitie bestaat uit drie rondes, een voorronde, een halve finale en een finale.

Robin’s Skyfall is  HIER  en  ‘Hallelujah’  is  HIER  terug te kijken.