Benedict October onthult eerst single van nieuw te verschijnen album

‘Insomnia’ is de eerste single van het nieuwe album ‘And Then The Ocean’ van Benedict October, het alter ego van de Amsterdamse songwriter, muzikant en filmmaker Martijn Smits. ‘Insomnia’ kan beschouwd worden als een eerste puzzelstukje van het album dat wordt prijsgegeven. De elf melancholische indiepop/-rocksongs op het album staan muzikaal op zichzelf, maar vormen inhoudelijk één geheel en kunnen niet los van elkaar worden gezien. Het conceptuele karakter krijgt een multidisciplinaire extra dimensie met ‘Yesterday Is A Dream’, een zestien minuten durende visualisatie van het album. Deze korte film, die Smits maakte in samenwerking met Bowie Verschuuren, wordt op 24 oktober vertoond in LAB111 in Amsterdam.

Insomnia gaat over mij en m’n vader en over de relatie die ik met hem had als kind. Met dit lied wil ik hem bedanken voor alles wat hij voor mij en ons gezin heeft gedaan. Het geeft me kracht, houvast, ik moet er op huilen en kan er op dansen’, aldus Benedict October. Je kan Insomnia beluister via DEZE LINK.Insomnia beluisteren kan via DEZE LINK.

Maurice van Hoek – Changing Lanes

Maurice van Hoek brengt op 26 mei zijn nieuwe album ‘Changing Lanes’ uit en de distributie van het album loopt via ons.

Al vanaf zijn eerste releases en optredens werd Maurice van Hoek een veelbelovende toekomst in de americana-scene toegeschreven. Naast het uitbrengen van zijn eigen muziek wordt Maurice dan ook door veel andere artiesten en collega-muzikanten gevraagd om zijn samenwerking, meestal als mede-songwriter en begeleider/bandlid. Zo was hij o.a. lange tijd de muzikale rechterhand van Douwe Bob en is hij recentelijk zowel producer, co-songwriter als bandlid van het Harlingse talent Boaz.

Op ‘Changing Lanes’ neemt singer-songwriter Maurice van Hoek de luisteraar mee in de recente grote veranderingen in zijn leven: van een relatiebreuk tot het vinden van een nieuwe liefde en voor het eerst vader worden. 

Changing Lanes is verkrijgbaar op CD, op LP en via alle streamingsdiensten.

Saranne steekt met single Duivels het vuur van haar nieuwe EP aan

duivelsDrie jaar en één week na de release van haar album ‘Dagen dat het anders gaat’ brengt Saranne haar nieuwe single Duivels uit. Duivels is de eerste single die in de aanloop van haar dit voorjaar te verschijnen EP ‘Wie ben je dan?’ uitgebracht wordt.

De titel van Sarannes vorige album had niet toepasselijker kunnen zijn: het album werd net voor het uitbreken van de corona-pandemie uitgebracht en alle seinen die op groen stonden, gingen op rood. Na zoeken, balanceren, vloeken en vinden komt Saranne nu weer met nieuw werk.

De single Duivels gaat over de donkere kant in jezelf. Het gaat over de verleiding van het slechte en het vertrouwen in het goede. Verdwalen tussen deze twee uitersten, dat is mens zijn en met een knipoog naar Goethes Faust, gaat dit nummer vooral over het koesteren van die duivel in jezelf. Speel dat spel met die verleiding en laat je af en toe helemaal gaan. Wanneer er ruimte is om te verdwalen, vind je de juiste weg vanzelf.

Het nummer werd, net als de anders nummers op de EP, opgenomen in de studio van Gabriël Peeters.

De release van de ‘Wie ben je dan‘ EP is in verband met stemproblemen als gevolg van een onfortuinlijk ongeluk uitgesteld naar het najaar.

Klik op deze link om naar ‘Duivels’ te luisteren’.

Boaz – Keep it Simple

In distributie via ons, Keep it Simple, het debuutalbum van Boaz. Nadat Boaz in 2020 de finale bereikte in de SBS6 talentenshow We Want More, werd het hem duidelijk dat hij zijn leven wilde wijden aan muziek. Hij begon zijn eigen liedjes te schrijven en in samenwerking met meer ervaren muzikanten als Maurice van Hoek en Mercy John ontwikkelde hij zijn vaardigheden als songwriter, met nu als veelbelovend resultaat dit album ‘Keep It Simple’. Het album bevat elf prachtige gitaarliedjes met een oorsprong in de Amerikaanse rootsmuziek, waarin hij tekstueel zijn levenslessen en -ervaringen heeft verwerkt. 

Keep it Simple is verkrijgbaar op LP, op CD en via alle streamingsdiensten.

Side Three EP van Poor Man Richie nu uit

8719324129701Vandaag, vrijdag 24 juni, heeft Poor Man Richie hun onlangs aangekondigde Side Three EP uitgebracht. De Side Three EP is een vervolg op én grijpt terug op Poor Man Richie’s debuutalbum Your Mind is like Mine. De EP bestaat uit vijf nieuwe tracks die qua sound naadloos op het debuut aansluiten. Warm aanbevolen voor liefhebbers van ‘sophisticated pop’ in de lijn van bijvoorbeeld Steely Dan en Young Gun Silver Fox.

De Side Three EP is verkrijgbaar op CD  en via   alle streamingsdiensten.

Nieuw: Poor Man Richie!

poor-man-richie-4amMooi nieuws, nu bij, met en via Kroese Records: Poor Man Richie. Poor Man Richie is de band van Derrick van Schie en Niels Verweij. Van Schie en Verweij maakten eerder al samen muziek in bands als The Jaydees en Wealthy Beggar. Eind 2020 bracht Poor Man Richie, net voor de wereld door een hardnekkig en makkelijk overdraagbaar virus op slot ging, het debuutalbum ‘Your Mind is like mine’ uit.  Het album klinkt als een geslaagd huwelijk tussen Steely Dan en Young Gun Silver Fox. Nu in 2022 wordt er weer vol enthousiasme aan nieuw materiaal gewerkt. Het eerste resultaat daarvan is de vandaag uitgebrachte single ‘4AM’. Het is de voorloper van een binnenkort uitbrengen EP.

Klik op de link door om 4AM te beluisteren:  songwhip.com/poormanrichie/4am

Nu uit, Rood Adeo – Worn Love

worn-love-cover-artVandaag, vrijdag 24 september, brengt Rood Adeo zijn nieuwe album Worn Love uit. Na de 2018 release van Voluntary Intakes is Worn Love het tweede album van Rood Adeo dat wij samen met uitbrengen. Zoals Rood Adeo, Rood voor intimi, lopen er tegenwoordig niet zoveel rond op deze aarde. Zowel als artiest, als als persoon. Zijn muziek kan als pop gecategoriseerd worden, maar het is veel meer dan dat. Zijn songs ademen een brede liefde én kennis van de grote muzikale genres. Dit zorgt voor een grote diversiteit en vooral een oeuvre dat niet echt meer van deze tijd is, maar wel als 100% tijdloos bestempeld mag worden.

‘Worn Love’ is het partneralbum van het eerder verschenen ‘Voluntary Intakes’. Samen vormen de albums een tweeluik van 31 tracks waarmee Rood nieuwe nummers samen voegt met eerdere opnames en enkele live-uitvoeringen.

Vanaf vandaag is het album op CD en via streaming beschikbaar.

Benedict op NPO2 bij The Ballroom

ballroom-benedictVandaag, zaterdag 7 augustus, is Benedict te horen en te zien in The Ballroom,  het nieuwe tv-programma van Jan Douwe Kroeske. In het programma vertellen popmuzikanten en theatermakers wie ze zijn en laten ze zien en horen wat ze maken. De opnames vonden 28 mei j.l. plaats in de voormalige Avro-Studio’s in Hilversum. Op de derde verdieping bevindt zich daar een ouderwetse opnamestudio met een akoestische ballenwand. Vandaar de naam ‘The Ballroom’. Presentator Jan Douwe Kroeske praat met Benedict en er worden vijf nummer gespeeld.

De Benedict uitzending is HIER terug te kijken.