Platenzaak Kroese start platenlabel Kroese Records

Logo-Kroese-Records

Henk Visser van muziekspeciaalzaak Kroese in Arnhem maakt bekend een nieuw label op te zetten. Visser: “We zien al jaren in de winkel dat er veel en mooie muziek gemaakt wordt in de regio Arnhem – Nijmegen. Met het nieuwe label Kroese Records hopen we een positieve en ondersteunende rol te spelen in de carrière van een aantal van deze bands.” Het kersverse label start met een bijzondere release: de debuut-ep Left the Barn van de Nijmeegse all women roots band Bootleg Betty. De officiële lancering is toepasselijk: op Record Store Day 2015.

Passie voor muziek en het creëren van een platform voor lokale bands, daar gaat het om volgens Kroese Records-initiator Henk Visser: “Ik ben geen grote platenbons die bakken goud wil verdienen. Ik ga juist voor een wisselwerking met de artiesten, waarbij de muziek centraal staat. Als ik mijn kennis, ervaring en connecties via de winkel in kan zetten om een lokale band als Bootleg Betty te helpen hun debuut-ep van de grond te krijgen, doe ik dat met alle liefde. Zij dragen op hun beurt het label uit en helpen het opbouwen. Zo groeit het hopelijk uit tot een vruchtbaar platform voor vele bands.”

Eerste release: Bootleg Betty
Kroese Records start met de debuut-ep Left the Barn van de Nijmeegse all women band Bootleg Betty. De ep heeft invloeden van pop, rock ‘n roll, country en rockabilly. Liefst spelen ze in een rokerige, vuige kroeg waar de versterkers kraken en het zweet van de muren druipt. Gitariste Imke Loeffen. “We hebben ons driemaal in de rondte gewerkt voor deze ep, aangezien we alles zelf doen. Boekings, artwork, website, promo, rechten. We zijn de samenwerking met Kroese Records aangegaan omdat we graag willen dat dit plaatje dan ook zo veel mogelijk geluisterd en gedeeld wordt. Met de steun van Kroese Records als ambassadeur en adviseur hopen we nog meer mensen te kunnen laten horen waar wij zo trots op zijn.”

Record Store Day 2015
Op Record Store Day 2015 zal het nieuwe label en de eerste release worden gevierd. Die dag brengt Bootleg Betty officeel haar debuut-ep Left the Barn uit op vinyl en cd en zal het plaatje verkrijgbaar zijn in alle muziek- en webwinkels van Nederland. Ter viering hiervan speelt de band een instore-optreden in zowel Kroese Arnhem als Kroese Nijmegen. Op zaterdag 25 april wordt de ep officieel gepresenteerd met een volledige show in Merleyn, Nijmegen.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.