Cherry Picking van Black Top dertiende album release

black-top-cherry-picking1200Vrijdag 16 december wordt het derde album van het gierende en ronkende bluesrock trio Black Top uitgebracht. Het album heet Cherry Picking en is opgenomen in een oude villa in de buurt van het immer gezellige Oost-Duitse Dresden. Het ruige karakter van de omgeving aldaar hoor je op het album terug.  Het album is goed gevuld, want behalve veertien nieuwe nummers, bevat Cherry Picking ook nog de drie nummers van de vorig jaar uitgebrachte EP ‘Pay my Dues’.

Hoewel vandaag de dag veel blues rock bands, in navolging van The Black Keys gebruik maken van het geluid van de jaren ’60, onderscheidt Black Top zich van die bands. Het trio bestaande uit zanger bassist Anne-Maarten van Heuvelen, gitarist Elmer Meijers en drummer Rogier Berben, grijpt in hun sound namelijk juist terug naar de blues rock uit de jaren ’70 en ’80. Ze combineert het geluid van AC/DC en ZZ Top en schuwt op ‘Cherry Picking’ niet het gebruik van het type jaren ’80 synthesizers zoals bijvoorbeeld gebruikt op de ZZ-Top klassieker ‘Eliminator’.

In het opnameproces voor ‘Cherry Picking’ ging Black Top ook anders dan meeste andere bands te werk. De band wilde de muziek een live gevoel mee geven en nam daarom het volledige album op zonder het gebruik van een metronoom. Het resultaat daarvan is dat de dampende solo’s, stevige grooves en de rockende bluesrifs energiek, fris en super levendig klinken. Daarmee laat Black Top horen dat het een te gekke live band is

Zoals dat op een waar blues rock album hoort, is er ook op ‘Cherry Picking’ op het tekstuele vlak heel wat te beleven. Het nummer Keep on trucking gaat over het zoeken van je weg en over het altijd door blijven gaan. In Empty hands bezingt zanger Anne-Maarten een verloren liefde. Daarnaast worden er ook wat meer ‘aardse’ zaken aangehaald: natuurlijk de vrouwen en dronkenschap, maar ook de niet te onderschatten voordelen van een grote bos krullen in het nummer Curls. Tekstueel hoogtepunt is de track Travel Pussy: een nummer over de vele mogelijkheden van attributen die je in toiletten bij tankstations in Duitsland kunt vinden. Er gaan geruchten over onderhandelingen voor een TV reclame met dit, nu al legendarische, nummer als begeleiding.

Het album Cherry Picking wordt in samenwerking met het Kroese Records label op vrijdag 16 december zowel digitaal als fysiek op cd gereleased. De cd-versie bevat als bonus de drie nummers van de ‘Pay my Dues -EP’. De releaseparty van ‘Cherry Picking’ is zaterdagavond 17 december in Luxor Live in Arnhem.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.