Nieuwe single Bootleg Betty en bekendmaking releasedatum nieuwe album

artwork-mockingbird-gimp-4000Bootleg Betty brengt vandaag, vrijdag 10 juli, haar nieuwe single ‘Mockingbird’ uit. Mockingbird is de tweede single van het nog nieuw te verschijnen album ‘Soul Searching’ en is het vervolg op de single ‘Castles in the Sky’ die begin mei uitgebracht werd.

In het nummer Mockingbird (Engels voor Spotlijster) prijst Bootleg Betty een mockingbird die haar eigen geluid laat horen. Waar een mockingbird normaal gesproken juist wordt geprezen om haar briljante imitaties, is dit nummer juist een eerbetoon aan een mockingbird die haar eigen geluid laat horen en eerbetoon aan de moed en de volharding die er voor nodig is om bij dat eigen geluid te blijven terwijl de wereld haar ervan probeert te overtuigen hoe ze klinken moet.

Vijf jaar geleden bracht Bootleg Betty hun debuut EP ‘Left the Barn’ uit. Dit betekende destijds de geboorte van ons label. Op basis van deze EP hebben de dames de afgelopen jaren een goed gevulde live-agenda kunnen opbouwen. Na een paar jaar krijgt de band het verlangen om ook weer met nieuw werk aan de slag te gaan. De band schrijft nieuwe nummers en aan het begin van dit jaar nemen de Betties, samen met producer Sebastiaan van Bijlevelt, hun intrek in de Galloway Studio in Nijmegen. Daar werkt Bootleg Betty aan ‘Soul Searching’ hun nieuwe, eerste full length, album. Op ‘Soul Searching’ blijft de band trouw aan hun oude, catchy roots sound maar voegen ze er frisse en eclectische invloeden aan toe.

Het uitbrengen van het ‘Soul Searching’ album staat gepland voor vrijdag 23 oktober. De dag daarna zal in Brebl, in thuisstad Nijmegen, de albumrelease gevierd worden.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.