Benedict October brengt nieuw album uit

Vandaag, vrijdag 17 mei, brengt Benedict October zijn, toch wel lang verwachte, nieuwe album uit. Het album heeft als titel ‘And The The Ocean’. Benedict October is het alter ego van songwriter, muzikant én filmmaker Martijn Smits. Hij debuteerde in 2020 met het album You Can Tell Me Nothing That I Should, toen nog onder de artiestennaam Benedict. Wat in aanvang een fictief epos had moeten worden met als thema de liefde na de dood, kreeg onverwachts een persoonlijke wending toen Smits’ vader in het najaar van 2020 overleed. ‘And Then The Ocean’ is een conceptalbum met ongekend mooi geschreven teksten. De oplettende luisteraar komt heel dicht bij het persoonlijke leven van de zanger/tekstschrijver Martijn Smits. Muzikale referenties  zijn o.a. Tindersticks, The National, David Bowie, Nick Cave en Roxy Music/Bryan Ferry. De kenner weet genoeg en zal absoluut niet teleurgesteld worden. Gemixt door Pieter Vonk en Cenzo Townshend. Gemasterd in de Abbey Road Studio’s door Frank Arkwright.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.