Met vertraging, de nieuwe EP Saranne

Vandaag is Saranne’s nieuwe EP ‘Wieben je dan?’uitgebracht. De EP verschijnt een vol jaar later dan de bedoeling was. De oorzaak voor deze vertraging is dat Saranne vorig jaar door een, ogenschijnlijk onschuldig, ongeluk haar zangstem verloor.

Blijkbaar had Saranne de titel van haar in 2020 uitgebrachte album niet veel beter, en zeker ook niet veel profetischer, uit kunnen kiezen. Dat album droeg de titel ‘Dagen dat het anders gaat’ en werd zo goed als op de vooravond van het uitbreken van de welbekende covid-pandemie uitgebracht. Het uitbrengen van ‘Dagen dat het anders gaat’ werd daarna gevolgd door een lange periode waarbij het bij iedereen letterlijk anders ging. Het vorig jaar kwijtraken van haar zangstem dwong Saranne wederom in een periode waarin alles weer anders ging.

Maar gelukkig is Saranne nu grotendeels hersteld en is dan eindelijk deze nieuwe EP! Muzikaal blijft Saranne op ‘Wie ben je dan?’ trouw aan haar grote liefde voor americana. In de nummers bezingt ze voor iedereen herkenbare emoties en situaties. Ze bekijkt deze in een bredere context, hoe ze zich verhouden tot de wereld, tot de ander en tot de behoefte aan leven en liefde en de moeite van het vasthouden aan jezelf binnen dit alles.

Saranne laat zich hierbij o.a. door socioloog Nathalie Heinich inspireren. In haar teksten onderzoekt Saranne hoe je eigen identiteit voortdurend verandert door een samenspel tussen hoe jij jezelf ziet, hoe je gezien wil worden, hoe anderen jou zien en wat je meemaakt. Wat zing je als je weer zingen kan maar je lied voor altijd veranderd is? Wie ben je dan? ‘Wie ben je dan?’ is opgenomen in de Uncle Gabe studio van Gabriël Peeters. Op de EP krijgt Saranne de samenwerking van o.a. Bertolf Lentink, Alex Akela en Mirthe de Jonge.

‘Wie ben je dan?’ is zowel digitaal als op CD en LP uitgebracht.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.