Release debuutalbum Marinus G. de Valk op Blue Monday 25 januari

Marinus-G-de-Valk-Het-LevenMaandag 25 januari is international een soort van feestdag. Het is dan Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar. Voor singer-songwriter uitgelezen dé dag om zijn debuutalbum uit te brengen. Het album heet ‘Het leven in lage Kwaliteit’ en het is het vijfde album dat op Kroese Records uitgebracht wordt.

Marinus G. de Valk is geen onbekende in de regionale muziekscene. Zo maakte hij vroeger deel uit van rockband Navarone, waarvoor hij ook een aantal liedjes schreef. Tegenwoordig is hij één van de spilfiguren in Nijmeegs meest eigenzinnige chansoncollectief La très illustre compagnie du Chat Noir, en met Het Leven in Lage Kwaliteit maakt hij zijn debuut. Ook zingt hij hier voor het eerst in het Nederlands.

Het Leven in Lage Kwaliteit is een lo-fi album dat op tragikomische wijze de beslommeringen behandelt van deze zonderlinge figuur. Marinus G. de Valk steekt graag de draak met zichzelf en schroomt daarbij de zwarte humor geenszins. Zo koketteert hij ermee dat hij noch een begenadigd zanger is, noch een erg getalenteerde muzikant. Vooruit, over zijn teksten durft hij wel te stellen dat ze van een aardig niveau zijn, en muzikaal wordt hij bijgestaan door een tiental gastmuzikanten uit de lokale muziekscene. Het eindresultaat mag dan ook zeker zijn goedkeuring dragen.

Het leven in lage kwaliteit is verkrijgbaar op CD en te beluisteren via de diverse streamingsdiensten.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.