Wonderschoon debuutalbum van Juneville

juneville-in-the-gardenVrijdag 6 mei wordt een bijzonder album uitgebracht. Het is het langverwachte debuutalbum van de band Juneville. Juneville is de band rondom zanger/componist Pieter Nabbe. Het ontstaan van de band Juneville is zowel een triest, als toch ook een mooi verhaal.

Voor zijn veertigste had Pieter nog nooit één echte noot gezongen, laat staan een echt popliedje geschreven. Dit veranderde in 2013. In dat jaar verloor hij een erg dierbare vriend en het verwerken van dat verlies gaf Pieter de inspiratie een liedje te schrijven. Het leverde het nummer ‘Take a Ride’ op. Dit nummer werd al snel gevolgd door meerdere nummers.

Hoewel Pieter op muzikaal vlak geen ervaring had, herkende een aantal gerenommeerde muzikanten wel meteen zijn talent en wist hij zich snel verzekerd van goed muzikaal gezelschap. Met behulp van deze muzikanten bracht Pieter in 2014, toen nog onder zijn eigen naam, de Take a Ride EP in eigen beheer uit.

Nu, twee jaar later, is het zover dat Pieter Nabbe omringd is met een vaste, professionele band. Met hen is besloten om onder de bandnaam Juneville verder te gaan. Met Juneville is Pieter de studio ingedoken en hebben ze de opnames voor hun debuutalbum In the Garden gemaakt.

Juneville’s credo minder = meer levert een plaat op met subtiele, integere en bijna klassieke popsongs in de stijl van Nick Lowe, Bryan Ferry, de rustig Nick Cave en Richard Hawley. In the Garden ademt de sfeer van delicate melancholie en bezieling en is oprecht een bijzonder album van een ongekende schoonheid geworden. Alsof de band al twintig jaar bestaat …

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.