Het Engelse The Cubical komt met briljant vierde album

blood-moon-coverThe Cubical is afkomstig uit het Engelse Liverpool. Tot nu toe hebben ze drie studio-albums en één live + rarities album uitgebracht. De band houdt niet van stilzitten en heeft het afgelopen decennium op de meest bizarre plekken in Europa gespeeld. Op al die plaatsen hebben ze de mensen weten te overtuigen met hun energieke optredens. In de loop der jaren hebben ze daardoor een ijzersterke live-reputatie weten op te bouwen.

Het geluid van The Cubical kent zijn oorsprong in de blues, maar dat is slechts de oorsprong, de basis. Deze Engelsen pakken daarna de blues op, gooien en smijten het alle kanten op en maken er, samen met invloeden uit pop, 60’s garage en soul, hun eigen mix van. Dit levert een aanstekelijk bandgeluid op dat gegarandeerd in de smaak zal vallen bij mensen wiens mondhoeken omhoog krullen bij het horen van namen als Captain Beefheart, Tom Waits, Frank Zappa en Howlin’ Wolf.

‘Blood Moon’ is het vierde studio-album van The Cubical en het is hun donkerste en meest rauwe album tot nu toe. Het album gaat vrijdag 19 mei op CD worden uitgebracht.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten