Benedict October onthult eerst single van nieuw te verschijnen album

‘Insomnia’ is de eerste single van het nieuwe album ‘And Then The Ocean’ van Benedict October, het alter ego van de Amsterdamse songwriter, muzikant en filmmaker Martijn Smits. ‘Insomnia’ kan beschouwd worden als een eerste puzzelstukje van het album dat wordt prijsgegeven. De elf melancholische indiepop/-rocksongs op het album staan muzikaal op zichzelf, maar vormen inhoudelijk één geheel en kunnen niet los van elkaar worden gezien. Het conceptuele karakter krijgt een multidisciplinaire extra dimensie met ‘Yesterday Is A Dream’, een zestien minuten durende visualisatie van het album. Deze korte film, die Smits maakte in samenwerking met Bowie Verschuuren, wordt op 24 oktober vertoond in LAB111 in Amsterdam.

Insomnia gaat over mij en m’n vader en over de relatie die ik met hem had als kind. Met dit lied wil ik hem bedanken voor alles wat hij voor mij en ons gezin heeft gedaan. Het geeft me kracht, houvast, ik moet er op huilen en kan er op dansen’, aldus Benedict October. Je kan Insomnia beluister via DEZE LINK.Insomnia beluisteren kan via DEZE LINK.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.