Raw Flowers zet de toon met nieuwe single ‘Cosmic Fugazi’.

cosmicfugazirfllabelsiteDit weekend heeft Raw Flowers haar eerste single van het begin september uit te komen album ‘No Time like the Present’ utgebracht. De single heet ‘Cosmic Fugazi’ en is volgens zanger Lawrence Mul een ode aan moeder natuur. Het nummer is één van zeven nummers die hij en gitarist Paul Diersen in een hele korte tijd in augustus 2016 schreven. Op dat moment was ruim de helft van wat eigenlijk het tweede album moest worden al opgenomen, maar tijdens een live-optreden was de band tot de conclusie gekomen dat ze een aantal nieuwe nummers nodig hadden die meer up-tempo waren.

Het intro van Cosmic Fugazi had gitarist Paul Diersen al liggen. In de sessie kwam de rest van het nummer kwam daarna vrij snel. Zanger Lawrence kwam vervolgens met het refrein en boem, klaar was het nummer!  In het nummer zit een gejaagdheid die de band aan het nummer Subterranean Homesick Blues van Bob Dylan deed denken,  vandaar ook de knipoog van de band naar dat nummer in de video”.

Het schrijven van Cosmic Fugazi bleek vervolgens een belangrijk breekpunt in de totstandkoming van het gehele nieuwe album . Meer dan de helft van ‘No Time Like the Present’ is namelijk vervolgens in een paar sessies geschreven. “We zaten echt op een goed creatief spoor”, vervolgt Paul Diersen. De doelstelling was om één nummer te schrijven, resultaat van al die creativiteit was echter zeven nummers.  Toen werd het ook vrij snel duidelijk dat we bestaande opnames in de ijskast zouden zetten en overnieuw zouden beginnen met de plaat. Nu met die nieuwe nummers als uitgangspunt.”

Raw Flowers viert zaterdag 2 september a.s. de release van No Time Like the Present in Oerkroeg Schiller in Aalten. De dag ervoor, vrijdag 1 september, verschijnt het album op LP, CD en is het album ook meteen via alle digitale kanalen beschikbaar.

‘Cosmic Fugazi’ is op meerdere plekken te bekijken en/of te beluisteren:

iTunes: http://apple.co/2uvoDcf
YouTube: https://youtu.be/BT2lXLVn8Vs
Spotify: http://spoti.fi/2uQwWPt
Deezer: http://bit.ly/2tSICUG

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten