PennyLeen wijzigt haar koers met Still Waters/Savage Waves

pennyleenOp haar nieuwe album “Still Waters/Savage Waves” breekt zangeres/muzikante/componiste en tekstschrijfster PennyLeen met haar verleden zonder haar afkomst te verloochenen. Ooit begonnen als saxofoniste in het funk-, soul- en jazzcircuit is ze nu uitgegroeid tot een singer-songwriter die zich niet conformeert aan welke muziekstijl dan ook. PennyLeen maakt muziek. Haar muziek. Muziek die zij liefheeft. Geïnspireerd door het leven en de liefde.

“Still Waters/Savage Waves” is het a.s. nieuwe album waarmee PennyLeen de luisteraar meeneemt naar de diepte van haar ziel. Er is maar liefst twee jaar aan he album gewerkt.Het is dan ook haar meest intense werk tot nu toe.

De tegenstelling (stille wateren versus woeste golven) vertegenwoordigt haar persoonlijkheid, haar gevoelsleven en haar gedachten. Aan de ene kant energiek en flamboyant, aan de andere kant rustig en ingetogen. Enerzijds gepassioneerd en zelfverzekerd, anderzijds nuchter en verlegen. Van melancholisch en gevoelig tot ferm en krachtig. “Still Waters/Savage Waves” is PennyLeen. Volledig en compleet.

Wat dit album uniek maakt is het aantal muzikanten dat hun medewerking heeft verleend. In totaal hebben niet minder dan 35 mensen meegewerkt aan de opnames van dit album. PennyLeen heeft zich op de plaat laten vergezellen door onder meer Mark Lennon (één van de leadzangers van Venice), bassist Peter Slager (BLØF), cellist Jonas Pap (Wende Snijders e.v.a.), backing vocaliste Cindy Oudshoorn (ex-Kayak), drummer Martijn Peters (ex-Stream of Passion), percussionist Jeroen de Rijk (Michael Jackson, David Guetta e.v.a.), gitarist Bernard Gepken (Daniel Lohues e.v.a.) en producer/mixer/multi-instrumentalist Gabriel Peeters (JW Roy, Frederique Spigt e.v.a.), die tevens van grote invloed was gedurende het opnameproces.

Alle nummers (in totaal 13 stuks) kenmerken zich door een overdaad aan soul-, blues-, country- en rockinvloeden zonder dat het ’t popspectrum ontstijgt. “Still Waters/Savage Waves” is een veelzijdige doch compacte plaat. Groots en klein. Weelderig en ingetogen. Wild en kalm. Precies zoals PennyLeen is. Vol tegenstellingen.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten