Legendarisch Magic Fish brengt op Record Store Day 7 inch single uit.

magic-fish-absolutely-free-singleTot verrassing én blijdschap van velen, brengt de nog steeds legendarische band Magic Fish op Record Store Day, zaterdag 21 april aanstaande, de 7 inch single Absolutely Free uit.

Na begin 1992 door zanger/gitarist Rocco Ostermann, bassist Jan-Willem Bosvelt en drummer Rick Reijntjes te zijn opgericht, gaat Magic Fish van begin af aan furieus en voortvarend van start. Slechts een paar maanden na oprichting weten ze al snel alle ogen op zich te richten door  de Gesel van Gelderland te winnen. Het jaar daarop doet Magic Fish mee aan De Grote Prijs van Nederland en wint zanger/gitarist Rocco Ostermann de prijs voor de Beste Gitarist. Magic Fish krijgt vanaf dat moment aanbiedingen van diverse platenmaatschappijen.

Vanaf dat moment gaat het echter allemaal minder voorspoedig. Magic Fish krijgt, als gevolg van zowel interne als externe strubbelingen, te maken met verschillende vormen en gradaties van rampspoed. Uiteindelijk met als gevolg dat na, een aantal bezettingswisselingen, het Magic Fish vuur langzaam maar zeker uitdooft.

Hoewel de band al jaren lang niet meer actief is, is de band nooit officieel ontbonden. Wel was er ooit een reunie-optreden in de DRU te Ulft, welke door velen wordt uitgelegd als een afscheidsconcert. Magic Fish claimt echter nooit de handdoek in de ring te hebben geworpen.

Dat blijkt nu dan ook overduidelijk, want Magic Fish grijpt Record Store Day 2018 aan om een mooie seven inch single uit te brengen. Op deze single staan twee van hun favoriete nummers. Op kant A het nummer Absolutely Free van het gelijknamige, in 1993 uitgebrachte, album en op kant B het nummer Shooting Videos, afkomstig van het in 1998 uitgebrachte album It’s in the Blood.

De 7 inch, die door Wessel Oltheten opnieuw gemasterd is voor vinyl, is vanaf Record Store Day, zaterdag 21 april, verkrijgbaar in de betere muziekspeciaalzaak en wordt slechts eenmaal, in een erg kleine oplage, gemaakt.

Links: 
– Facebook Magic Fish
– Website Magic Fish

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten